ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ заедно на изборите

„Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро не са нашите единствени партньори в едно бъдещо правителство, защото отнесохме негативите на чекмеджетата. Следващото управление на България ще бъде от широка коалиция, която няма да е само от две партии. Няма нищо по-принципно от идеята за обединение между хора, които припознават родолюбието. Работили сме с ВМРО и ВОЛЯ и не виждам никаква изненада”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той призова лидерите на ГЕРБ, БСП и „Демократична, България” също да се откажат от участие в листите за депутати.

ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ заедно на изборите, лидерите няма да са в листите

„Който влиза в политиката трябва да е готов върху него да се стоварят кофи с кал. Поведението  ни е отговорно и сме длъжни патриотичните сили да бъдат представени в парламента. Над 300 хиляди души изповядват нашата кауза”, добави Симеонов.

 

 

Той коментира и действията на служебното правителство:

„Няма нищо лошо в проверките. Подкрепям всичко, което е в рамките на закона. Притеснителна обаче е заявката за мащабни реформи, защото това правителство е избрано, за да направи изборите. Трябва да се съсредоточат в това. Не виждам защо всички министри и областни управители трябваше да бъдат сменени”.

Смяната им той определи като „пресилено действие на новата власт”.

Сигналът за незаконното подслушване

„Констатациите, че службите не служат на родината са интересни. Кога Радев разбра, че това е така? Службите бяха под негов контрол. Интересно ми е кога тези нарушения са установени и защо се изкарват точно сега”, попита Симеонов.

Сигналите подадени в Комисията по ревизия приличали на „статия от жълт вестник”, смята лидерът на НФСБ.

Според него е абсолютно задължително частният бизнес на една държава да бъде подпомаган от държавата.

„Всички, които извършват законен бизнес, трябва да бъдат подпомагани. Всяка една държава го прави и това не се смята за лобизъм”, обясни той. 

Целия разговор гледайте във видеото