"Стената е вътре в нас, от едната страна са калашниците, от другата - китарите", каза още музикантът

Преди 31 години, когато площадите бяха пълни, а надеждите големи, една песен събираше овациите на всички. В момент, в който страната скъсваше с оковите на един тоталитарен режим, „Комунизмът си отива“, изпята от Васко Кръпката, се превърна в символ на промяната. Какво се получи за тези 30 години през погледа на вечния бунтар?

"Комунизмът си отиде, но предпоставките за неговото завръщане са винаги налице", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS музикантът Васко Кръпката.

Той призова да се слуша и последния куплет от емблематичната песен, който предупреждава, че борбата продължава. Музикантът смята, че и до ден днешен всичко зависи от БКП, които присъстват в служби, фирми, корпорации, банки.

Васко е притеснен от олевяването, което е характерно за днешните времена. Все пак той вярва, че всичко е в наши ръце, винаги има избор и има хора, за които да се гласува.

Музикантът смята, че стената е вътре в нас, от едната страна са калашниците, от другата са китарите, изборът на изкуството прави света по-добър.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.