Мъжът е задържан

Шофьор на катафалка, с положителна проба за наркотици, блъсна и уби 65-годишна жена в Сапарева баня. Жената е била на почивка в Сапарева баня със съпруга си.

Водачът – 30-годишният Радослав Гювийски, се прибирал с катафалката от погребение. Влязъл в Сапарева баня, но на главната улица в градчето решил да върне колата назад до крайпътна чешма. Инцидентът се е случил на място без пешеходна пътека.

 

 

Освен в траурната агенция Гювийски работи и като озвучител на музикални събития. На двете си работни места той изкарвал пари, за да се грижи за възрастните си родители.

„Отишъл е до чешмата, за да пие вода. Тогава мъж и жена са слезли от кола, товарили са багаж. Те не са виновни вероятно, но и синът ми не ги е видял. Дал е на заден и така - за секунди”, беше коментарът на майката на шофьора Роза Гювийска.

6-месечно бебе е в болница след катастрофа в Бургас

След сблъсъка жената е паднала и е ударила главата си. С нея е бил нейният съпруг, който е невредим. Пострадалата веднага е транспортирана в болница в Дупница, но там е починала. С тест е установено, че Радослав Гювийски, който е и популярен местен диджей, е шофирал след употреба на наркотици. Близките му не вярват в това.  

Починалата жена е от Банкя. Направена ѝ е аутопсия, а прокуратурата започва досъдебно производство. Шофьорът е задържан за 72 часа.