Актрисата участва в четири филма, които са в програмата му

Тестът за коронавирус на актрисата Леа Сейду, направен в Париж преди участието й в кинофестивала в Кан, е положителен, съобщи Ройтерс.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Джоди Фостър с интервю за NOVA

Леа Сейду е една от големите звезди на тазгодишното издание на фестивала. Тя участва в четири филма, които са в програмата му. Един от тях е "The French Dispatch" ("Френч диспач" на режисьора Уес Андерсън. Говорител на Леа Сейду потвърди, че тестът й е положителен, въпреки че няма симптоми и е ваксинирана. Засега актрисата ще остане под карантина.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ КАН: Мат Деймън пред NOVA (ВИДЕО)

Най-престижният кинофестивал, който започна на Френската Ривиера на 6 юли, привлича звезди от цял свят въпреки карантинните мерки. Миналата година той беше отменен, но тази година беше само отложен от май за юли.

НА ФЕСТИВАЛА В КАН: Представиха филма „Всичко мина добре“ със Софи Марсо

Случаите на силно заразният вариант Делта във Франция се увеличават, но вчера фестивалният директор Тиери Фремо увери, че в Кан няма огнище на COVID-19. Създаден е център за бързи тестове със слюнка близо до червения килим. Заради пандемията партитата на фестивала са по-малко и обикновено са на яхни, отдалечени от брега.

Редактор:
Източник: БТА