Актрисата коментира българското участие на филмовия фестивал пред Ивелина Кунчева

Актрисата Мария Бакалова даде ексклузивно интервю за NOVA в Кан. Тя коментира българското участие на филмовия фестивал пред специалните ни пратеници на Лазурния бряг - Ивелина Кунчева и оператора Таси Асенов.
 
 
"Сълзите във филма са истински. Защото има събития и факти, които са се случили в реалния живот. Историята е много силна - да имаш семейство от жени. Да имаш три големи сестри, две от които са близначки и една, която да им е кака", споделя тя.
 
И добавя, че всеки от екипа на филма е повярвал, че той е жива материя. Дори самата тя е заживяла с историята на екранното си семейство и на героинята си.

ЕКСКЛУЗИВНО: Създателите на българския филм, избран на кинофестивала в Кан (ВИДЕО)

"В един момент започваш да се чудиш кой съм аз, кой е истинският живот и кой е пред камера", разкрива Бакалова.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ ТУК

Според звездата лентата "Жените наистина плачат" засяга теми, които трябва да бъдат засегнати и пита въпроси, които трябва да бъдат питани.

"Това ми е центърът на фестивала в Кан. Мечтала съм си за тези магически моменти, но се съм си представяла, че ще се случат само в една година. Вярвам, че нещата се случват, защото са предварително написани", сподели Бакалова.

Филмът поражда дискусии и цели равноправие за жените. Заснет е през 2018 г., когато на дневен ред беше Истанбулската конвенция.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ КАН: Любимката на Франция Адел Екзарчопулос

Нейната героиня е болна от вируса на ХИВ. Чувства се ангажирана, защото има познати и приятели, които са носители. Смята, че все още има стигма около това заболяване и намира това за неловко.

"Трябва да се говори повече и табуто да се срине, а хората да спрат да приемат заболелите от СПИН с предубеденост, защото те не са прокажени. Не трябва да третираш някого по друг начин само защото е заразен", смята актрисата.

Близка е с родителите си и е благодарна, че може чрез технологиите да се свързва с тях.

"Аз съм мечтател и много сънувам. Може би затова си избрах това позволено бягство с актьорството. Мечтая си за страшни неща – да работя и да пътувам много. Не обичам да си почивам. Искам да имам повече време с родителите си. Мечтая един ден да работя в скандинавското кино. И цялата пандемия да приключи, а хората да бъдат ваксинирани", разкри Мария Бакалова.

ЕКСКЛУЗИВНО: Тим Рот и Вики Крийпс представиха филма си на фестивала в Кан (ВИДЕО)

Тя си пожела здраве, работа и любов. 

"Нека да се обичаме повече, защото без любовта накъде?", завърши с усмивка българката.

В конкурсната секция на най-престижния кинофорум, наречена „Особен поглед“, присъстваха доста творби на жени-режисьори, сред които филма на българките Весела Казакова и Мина Милева с Women Do Cry („Жените наистина плачат“), с участието на Бакалова.

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Бенисио дел Торо ексклузивно пред NOVA за новия си филм