Звездата представя нов филм 8 години след “Златната палма”

Тя е млада, красива и успешна, наричат я новата звезда на Франция, а според Катрин Деньов скоро ще завладее Холивуд. През 2013 година заедно с Леа Сейду и тунизийският режисьор Абделатиф Кешиш си поделят Златната Палма в Кан за филма „Животът на Адел“, който й донася световна слава. Заставала е на кориците на най-престижните списания -Вог, Мадам Фигаро и Ин стайл. Тя е Адел Екзарчополус и участва в новия филм на режисьорите Emmanuel Marre et Julie Lecoustre, Rien a foutre, превъплъщавайки се в образа на Касандра – стюардеса в нискотарифна компания, която се бори сама с живота си. Лентата беше представена в рамките на 74-то издание на филмовия фестивал в Кан, където екипът ни се срещна с нея.

Здравей, Адел, за мен е истинско удоволствеие. Какво е усещането отново да представяте филм в Кан?

Всеки път се чувствам голяма късметлийка. Да бъдеш тук е истинска магия. В случая режисьорите Емануел Мар и Жоли Льокустръ представят своя първи филм и е още по-вълнуващо. Първият филм винаги е заявка, обещание към зрителите и се надяваме да го оправдаем. Очакваме с нетърпение да разкажем нашата история. Винаги се вълнувам много и се чувствам истинска късметлийка.

Във филма влизате в образа на Касандра? Коя е тя?

Касандра е едно младо момиче, което губи майка си в катастрофа. Веднага след случилото се тя се записва на курс за стюардеси, иска й се да избяга от случилото се, но в същото време мечтае да замине да живее в Дубай, и да заживее в свят, който е само в мечтите й, търси смисъла на живота. По пътя се среща с много хора, има бурно ежедневие. В един момент всичко това я натоварва, загубва работата си, влюбва се и накрая разбира ,че най-ценното е семейството… осъзнава че всичко останало няма никакво значение, особено когато майка й вече си е отишла…

Наистина Касандра се сблъсква с много трудности. Можем ли да кажем, че образът й олицетворява силната жена, която преминава през всичко сама и се справя във всякакви ситуации и вие като актриса мислите ли че в света на киното жените се реализират по-трудно от мъжете?

Това е ясно! Разбира се когато се снима филм, някои неща се преиначават, подсилват, но в живота хората всеки ден минават през трудни моменти , във всяка една сфера. А що се отнася до света на киното мисля, че промяната се усеща, вече може да се говори за всичко, свободно. А това е добро начало , има място за всеки, просто трябва да отстояваме позициите си , да изразяваме себе си поотделно или когато е необходимо да се обединим и да бъдем единни. Жените стават все по-смели и така трябва да бъде, освобождаващо е. И забелзявам това не само в киното, а във всички останали професии.

Героинята ви Касандра обожава социалните мрежи, вие използвате ли ги и какво публикувате там?

За мен социалните мрежи са един вид игра, чрез тях изразявам себе си, сама преценявам какво да дам на хората, които ме следват и колко да им позволя да навлязат в личния ми свят. За мен социалните мрежи са и много добър начин да изясня неправдите, от друга страна са страхотен начин да промотираш даден продукт . Например един филм. За мен те са и средство за работа.

Касандра обаче е едно момиче, което крие в себе си много противоречия, несигурност … понякога Адел Екзарчополус чувствала ли се е по този начин?

Смятам ,че всички хора имат съмнения, изпитват несигурност, понякога тъга. Да. Това е очевидно. И при мен не е по-различно, изживявам ги, после изчаквам да преминат , опитвам се да ги скрия , събирам се с приятели , забавляваме се…Опитвам се да избягам от проблемите, в същото време успявам да контролирам емоциите си, но като всеки нормален човек и аз понякога се чувствам несигурна.

Преди 8 години бях тук и си спомням как спечелихте „Златната палма заедно с Леа Сейду, във филма на Абделатиф Кешиш … „Животът на Адел“, как се промени реалният живот на Адел след този триумф?

Щастлива съм, че имам шанса да правя това, което обичам, да работя това, което обичам , да съм заобиколена от хората, които обичам … просто да Обичам. Пораснах….промених се….

Как точно , какви уроци научихте?

Направих избори в живота си и все пак запазих себе си, такава каквато съм.

А какви спомени пазите от работата си по филма „Живота на Адел“ с Леа Сейду под режисурата на Абделатиф Кешиш?

Пазя наистина голяма обич… спомени за свободата…. за красивия начин, по който снимахме филма, все още усещам силата, която носехме в себе си в онзи момент. Беше изключително. Този начин на работа ме изгради, усъвършенства ме !

Във филма вие разказвате за любовта между вас и героинята на Леа Сейду? Това ли е най-смелото ви превъплъщение до момента?

Да, това беше един наистина открит филм , носещ свободата в себе си. По време на снимките често импровизирахме и така се получиха най-красивите сцени. Снимането на всеки нов филм , всяка роля за мен е един различен, нов свят.

А коя е ролята, за която мечтаете?

Да бъда себе си, поне в следващите няколко седмици!

ЕКСКЛУЗИВНО: Българинът, който участва във френски филм на фестивала в Кан (ВИДЕО)

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Бенисио дел Торо ексклузивно пред NOVA за новия си филм

ЕКСКЛУЗИВНО: Летисия Каста - френската богиня на модата и киното (ВИДЕО)

Обявиха кой филм печели "Златната палма" на кинофестивала в Кан (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Мария Бакалова от червения килим в Кан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вижте разговора във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.