Най-голямото различие било относно преизчисляването на пенсиите

„Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и диалог към съставяне на правителство. Уточнихме теми към които имаме покритие, остават и няколко различия. Утре след Националния съвет на БСП ще получим мандат да продължим разговорите с „Има такъв народ”. Имаме различния относно преизчисляването на пенсиите”, обясни Корнелия Нинова след срещата с „Има такъв народ”.

„Утре ще предложим работна група по конкретните политики, които са важни за нас. Съдебната реформа бе обсъдена от нас и там имаме много сходства. Закриването на Специализирания съд и прокуратура, КПКОНПИ и контролът върху главния прокурор. Нашата представа е за нов Закон за КПКОНПИ”, добави Нинова.

 

 

„Имаме обща посока за някои неща, но различни акценти. Това са неща, които се решават в самия парламент. Трябва да се търси консенсус. Хубавото от тези два дни е че трябва да има обща посока на действие. Те са по социална партия, а ние сме по практични. Те са за увеличаване на данъците, ние сме против. Опитахме се да намерим общи неща, защото другият вариант е да се ходи на избори. Това не е проблем разбира се”, каза след срещата Тошко Йорданов.

Той добави, че разговорите са били в търсене на общи неща. Нямало е ултиматуми.

„Ако те имат желание да ни подкрепят, трябва да имат нещо да стъпят. Различията ще се изглаждат допълнително в пленарната зала”, добави той.

„От „Има такъв народ” осъзнаваме своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство. Нашето желание е да говорим за политики, приоритети и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си интереси и ще говорим за национални приоритети”, каза Виктория Василева.

Мая Манолова: Сигурна съм, че ще има правителство (ВИДЕО)

„Вярвам, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент”, заяви Нинова.

 

 

Представителите на „Има такъв народ“ се срещнаха с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ по-рано днес.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК