От партията обвиниха Бойко Рашков

Директори на детски градини и училища са привиквани на разпит, за да кажат за кого са гласували и дали са правили агитация за определена партия. Това съобщиха от ГЕРБ, като отправиха обвинение към Бойко Рашков.

„Получавам десетки сигнали от притеснени хора, които и в момента са подложени на политическа репресия от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, независимо че изборите приключиха. Днес ми сигнализираха директори на училища и детски градини за това, че са привиквани в полицейски управления да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали да се гласува за определена политическа партия. Извинявайте, но къде е тайната на вота? Хората се страхуват. В София област има 97 директори на училища и 73 на детски градини. Всички те ли ще бъдат привиквани, за да дават обяснения?”, попита областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова. И допълни, че било е изпратено разпореждане от Областната дирекция на МВР-София до РПУ-тата да бъдат привиква за обяснения директори и учители. 

Борисов: Казах на Трифонов, че тези реформатори ще го оставят по средата на реката

„Става въпрос за български учители, а не за някакви купувачи на гласове. Повтарям, това са учители, а не престъпници. Не знам кой от вас би си представил как директорка на детска градина организира купуване на гласове. Това може да се роди само в главата на човек като Бойко Рашков. Човек, който се държи като социалистически милиционер, който следи, слухти и търси анонимни доносници, с които да преследва български преподаватели. Това не се случва само в София-област. Би било добре час по-скоро началникът му Румен Радев да го озапти и изолира, така че той да не разиграва лудостите си на гърба на едни обикновени български граждани", каза Тома Биков.

Борисов след разпита: Повикаха ме за неща, които някой е чул по време на крос (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сигнали от учители има от Самоков, Ихтиман и Костинброд, твърдят от ГЕРБ-СДС. Ставало въпрос за около 25 преподаватели.

„Никой не се страхува от човек, станал случайно министър на вътрешните работи", категоричен е Биков.