Италианецът Джанмарко Тамбери и катарецът Мутаз Баршим при равен резултат решиха да не продължават спора и да си поделят първото място

Състезанието в скока на височина при мъжете предложи исторически момент, тъй като излъчи двама олимпийски шампиони, информира Gong. 

Италианецът Джанмарко Тамбери и катарецът Мутаз Баршим постигнаха по 2,37 метра в най-добрия си опит, а преди това бяха преодолели всички височини от първи опит. Първите си грешки те направиха едва на 2.39 м. След като завършиха с равни показатели, шампионът трябваше да се решава с надскачане, но след консултация със съдиите двамата решиха да не продължават спора за първото място и да го поделят.

 
В леката атлетика подобно нещо е имало само през 1912-а, когато в дисциплините пенатлон и декатлон има по двама шампиони.
 
Баршим е двукратен световен шампион, но до момента имаше само бронзов медал от Лондон 2012 и един сребърен от Рио де Жанейро 2016. Тамбери е световен шампион в зала от Портланд 2016. 


 
След двамата победители се нареди беларусинът Максим Недосеков. Той също стигна до 2,37 метра, но направи фаулове на по-ниските височини, което го остави с бронз. 

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК