Нападението е извършено в Горна Оряховица

Стрелба в Горна Оряховица. Рано тази сутрин е имало опит за убийство на защитен свидетел по делото „Килърите”.

Цончо Ненов се прибирал с колата си към къщата си, когато от близки храсти изскочил маскиран мъж и стрелял два пъти срещу него. Куршумите не са го засегнали. Стрелецът успял да избяга и в момента се издирва.

Стрелба в блок в "Студентски град"

Името на Цончо Ненов нашумя покрай мега процеса „Килърите”. Той беше сред защитените свидетели срещу един от подсъдимите - Георги Вълев. Пред магистратите Ненов разказа за работата си като охранител на Вълев. Отношенията им се влошили, след като Вълев поискал от него да убие търновския адвокат Петър Лупов.
 

 

Към момента Георги Вълев изтърпява доживотна присъда в ловешкия затвор. Той беше осъден като поръчител на покушенията срещу шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския юрист Петър Лупов.

„Има такива подозрения, че е така. Но, разбира се, че това трябва да изясни, когато се открие онзи, който е стрелял. Иначе е трудно да се каже какъв е мотивът да се стреля срещу този човек”, коментира вътрешният министър Бойко Рашков.

„Произведени са един или два изстрела от маскиран нападател, който е избягал. Изстрелът или изстрелите са попаднали в лекия автомобил”, обясни говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.