Лидерът на ГЕРБ се включи на живо във Facebook

Бойко Борисов отправи поредни критики към президента Румен Радев, министри от служебния кабинет и Слави Трифонов. Лидерът на ГЕРБ се включи на живо във Facebook, докато оглеждаше строителството на магистрала „Хемус”.

„Застой и хаос - това донесоха Слави Трифонов, Радев, Тошко Йорданов. И цял ден ме коментират. Абе какво ви пречи ГЕРБ? Видя се, днес имате пълно мнозинство. Направете правителство и управлявайте! Днес показват, че имат пълно мнозинство. Защо не правят правителство, защо не управляват? Защо ще харчим над 100 милиона отново за избори. Това е един лот на магистрала, бе хора”, обясни той.

„Някакъв днес казал, че ГЕРБ била мафиотска структура. На първата политическа партия, защото в България отново бяхме първи”, коментира Борисов думите на Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание. И допълни: „Видяхте, че ГЕРБ не може да бъде победен честно. И по вашите правила - и само с машини, и с каквото искате. Явно трябва да изпълните указанията на олигарсите да ни оставите лесни мишени. Това направихте днес”. 

По думите на бившия премиер дейностите по „Хемус” са спрени нарочно. „Прибраха техника. Когато минавахме оттук, имаше десетки, стотици багери, валяци, машини, работници. Хора, които си изкарваха прехраната. Това е моделът „Радев” - застой, хаос и разруха. Изпуснати епидемии, без ваксинационна кампания - провалена лично от Радев и неговите антиваксъри”, каза Борисов.

 

 

Относно новите мерки в борбата срещу коронавируса, лидерът на ГЕРБ каза: „Вместо юни, юли, август да се ваксинира масово. Сутринта Кацаров вика да се ваксинираме - но, когато се обърна каруцата е това. Когато дойде, първото му беше да затвори „зелените коридори”, защото го дразнеха, че съм ги измислил аз. Само че имахме по 43 000 ваксинирани на ден. Сега за една седмица не могат да станат толкова”, отчете той.

Коментар дойде и за промените в Закона за НСО. „Стигнахте и на патриарха да вземете охраната. Оставете човека! Той и без това колата го вози до болницата и обратно и до „Александър Невски”. Как не ви е жал за него поне? Шайката на Радев ще бъде охранявана единствено. За 50 млн. охрана, от народната любов. Голямо семейство”, каза Борисов. 

По-късно по темата той каза още: „Мислят, че са ме уязвили. Мен си ме пазят хората. Най-големите наркодилъри на Балканите съм ги залавял аз. На кой мафиот искате да угодите с това да ме направите лесна мишена”, попита той. И допълни: „Видяхте, че ГЕРБ е непобедим и сега искате да си решите въпроса по друг начин”.