На места се очакват и гръмотевични бури, не са изключени и градушки

След топлата и слънчева работна седмица ни предстои захлаждане. Днес в следобедните часове валежи имаше на много места в Западна и Централна България. През нощта дъждовните облаци ще продължат да се движат на изток и ще покрият цялата страна.

Утре облачността ще е променлива. Сутринта ще има кратки валежи в крайните източни райони, а следобед ще превалява в южната половина на страната. На места се очакват и гръмотевични бури, по-силни в Родопите и югоизточните райони. Не са изключени и градушки.

Северозападния вятър ще се усили особено в Дунавската равнина, където поривите му ще достигат 70-80 километра в час. Заедно с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат с 5-6 градуса спрямо днес. Максималните вече ще са от 22 градуса на запад до 29, 30 в крайните южни райони.

По Черноморието вече няма да е толкова слънчево и топло. Сутринта на места ще превалява дъжд, който до обяд ще спре. След това ще има и малко слънце, но ще духа хладен северозападен вятър. Вечерта по южното крайбрежие се очакват нови дъждове. Температурата на въздуха ще достига 27 - 28 градуса, а водата е около 22 - 23.

В планините ще духа силен, а по билата и бурен северозападен вятър. Времето ще бъде променливо. Следобед главно в Рило-Родопския масив ще превали и прегърми. В рамките на деня температурите ще се понижават.

В неделя времето у нас ще остане нестабилно. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър, а в следобедните часове на места в Южна България ще превали. В началото на новата седмица от север към страната ще продължи да се пренася по-хладен въздух и понижението на температурите ще продължи. До четвъртък включително облаците често ще скриват слънцето и в много райони ще има краткотрайни дъждове. Едва в края на седмица обстановката ще се стабилизира и ще се затопли.