От БСП ги обвиниха в опит за привличане на членове на левицата

Новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев ще се казва "Продължаваме промяната". Това става ясно от поканата им към журналисти за първия брифинг на формацията в неделя. От БСП ги обвиниха в опит за привличане на членове на левицата.  Остава интригата около президентската надпревара. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че вече имат кандидат, но отказа да назове името му.

Сътресенията на политическата сцена дойдоха с появата на Кирил Петков и Асен Василев, които със своя проект „Продължаваме промяната” ще търсят място в следващото Народно събрание. От БСП признаха в ефира на NOVA, че е имало опити да привлекат хора от левицата. В същото време се заплита интригата - президентът има ли влияние върху новия проект или не. А според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов партиите трябва да се смирят и да има редовно правителство в следващия парламент. БСП вдигна завесата - от новия проект на Кирил Петков и Асен Василев са правили опити да отцепят хора от левицата.

Проданов: Петков и Василев са говорили с наши членове, но хората на БСП са мъдри

„Имало е разговори с наши членове и структури на много места и в София”, заяви Христо Проданов от БСП.

От партията на Корнелия Нинова са информирали Румен Радев, че хора от екипа му имат отношение към новия проект. Споменаха името на секретаря му Николай Копринков.

“Той според нас е в дъното на тези неща, които се случват зад гърба му”, посочи още Проданов.

Бабикян: Ще изберем кого да подкрепим за президент, когато видим кандидатите

Бившият премиер Бойко Борисов коментира случая, в който Кирил Петков търсил председателя на политическа партия „Екогласност” за мандатоносител.

„Кирил Петков, когато му е предлагал да му купи партията, казва, че това е по поръчение на Румен Радев. Сиреч - кръга на торбичките на Пламен Узунов. Вече става политическата корупция на Радев в неговите партии, в които инвестира”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!” дадоха полярни мнения за новия политически играч.

„ Ние имаме информация, че са представители на кръга „Капитал”. Интересно как и на „Капитал”,  и на президента”, посочи Хамид Хамид от ДПС.

Борисов: Ясен е кандидатът ни за президент. Познавате го (ВИДЕО)

“Ролята на президента мнозина привиждат, но вижте -тези момчета не идват родени в президентската институция. Tе работиха за служебен кабинет”, подчерта Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

След провала в два поредни парламента да не бъде излъчено редовно правителство, дойдоха и първи заявки за промяна в тази посока.

„Най-важно е партиите да намерят смирение… да помислим как с общи усилия да предотвратим катастрофата. Публично известната Жан-Виденова зима сега ще е Румен-Радевата”, заяви Бойко Борисов.

„Това е въпрос на новата политическа подредба в бъдещия парламент. Но с диалог всичко се постига”, смята Хамид Хамид.

Кой ще бъде мандатоносител на Петков и Василев?

А заявката на Петков и Василев е да бъдат в центъра на събитията в следващия парламент.  Днес стана ясно и как ще изглежда логото на новия политически проект на бившите министри Кирил Петков и Асен Василев. Двамата не коментираха твърденията на БСП, че опитват да привличат техни членове.

От ГЕРБ пък обявиха, че вече е ясен кандидатът им за президент. Бойко Борисов заяви: "Познавате го добре", но и този път не каза името на кандидата за „Дондуков” 2.