Според него политическите проекти всъщност са икономически

"Политическите проекти всъщност са икономически и няма да направят нищо, защото разчитат на външна подкрепа, а не на ясна идеология", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS лидерът на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той е на мнение, че тези хора не могат да водят българска политика и да защитават българските интереси пред Европа.

"Тази група от политически проекти няма да направят нищо. Те не са партии с някаква идеология. Като започнем от НДСВ и Бареков, това бяха лични проекти. Тези, които наблюдаваме сега в парламента, се плюха в парламента и отвратиха българските граждани. Това всъщност са икономически проекти, зад тях винаги е стоял един и същ човек. Това са ясни неща", добави той.

Относно инцидента със загиналия пилот на МиГ–29 Валентин Терзиев и изнесената днес на брифинг информация за случилото се той заяви, че е предполагат именно това, което е представено като констатация – загуба на ориентация.

„В тъмното небето и морето се сливат. При тази висока скорост, оказва се, че самолетът на майор Терзиев се е движил с 900 км/час,  буквално секунди са фатални, когато сте на ниска височина”, обясни той.

Според него вината не е и в служебното правителство, въпреки че не им симпатизира.  

„Непосилните сметки не само на тока, но и на газта, горивата и на хранителните продукти са в следствие от спекула и изтърване на положението от страна на служебното правителство. То, по конституция, има една единствена задача – да подготви честни и продуктивни избори. Служебното правителство се зае да изчегъртва, да компрометира предишната власт. Ровейки, търсейки с нещо да уязвят предшествениците си, с идеята да им попречат на изборите, за да улеснят опозицията, която на практика решиха, че представляват”, смята лидерът на ВМРО.

Той припомни, че още преди години е предлагал законови промени срещу спекулата и цената на хранителните продукти, които не са били приети. Според бившият силов министър са допуснати и редица грешки в енергетиката.

„Още откакто един пореден проект, наречен НДСБ, започна преговорите с ЕС и в името на това да се задържи на власт, се съгласи да затвори първите четири блока на АЕЦ „Козлодуй”. Трети и четвърти блок бяха в изправност, технически годни и произвеждаха най-евтината електроенергия в Европа. България беше монополист тогава. Тя продаваше електроенергия на Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Косово, дори в пикови моменти на Италия”, добави Каракачанов. Той подчерта, че по време на обсъжданията на плана за възстановяване е предлагал да се преразгледа „зелената сделка”, която по негово мнение ще зачеркне цялата енергетика на България, свързана с въгледобива. Това означавало много служители да останат без работа, а токът да стане много скъп поради липса на алтернативни ресурси.

Вижте повече във видеото.