Като основен заподозрян е задържан синът на жертвите

Полицията в Благоевград разследва двойно убийство на семейство в града. Според криминалистите извършителят е опитал да прикрие престъплението с пожар, които избухнал в нощта срещу понеделник.

Няколко часа по-късно като основен заподозрян за убийството е задържан 23-годишният син на жертвите. Предполага се, че след пожара той е откраднал микробус, с който да избяга, но е катастрофирал в Креснеското дефиле.

Телата на жертвите са намерени тази нощ около 02.00 ч. в апартамента в кв. „Ален Мак”. По тях имало следи от жестоко насилие.

Малко по-късно в Кресненското дефиле с краден бус самокатастрофира синът на жертвите – млад мъж на 23 години. Полицията веднага започва работа по версията двойно убийство с умишлено предизвикан пожар за прикритие. Съседите разказват, че през нощта в блока не са чули нищо.

 

„Случайно се събудих. Видях пожарна отвън. Разбрах за станалото на сутринта”, разказа живеещ в блока мъж.

Хората казват, че семейството е тихо и скромно. Жената била счетоводител, а мъжът - шофьор. Пред дни обаче той получил инсулт.

„Нещо е станало с психиката на момчето – да ги запали. Нямам думи”, сподели друга съседка.

Синът им е студент в София. Прибирал се често, за да види родителите си. Всички го описват като кротък и възпитан.  

Синът на жертвите е откраднал буса за бягството от автосервиз, където превозното средство било оставен за ремонт. „Днес сутринта към 06:05 ч. собственикът ми се обади да види дали превозното средство е тук. Някой обаче го беше откраднал, а аз не съм чул нищо”, каза служител в сервиза. Бусът не бил в изправност и вероятно това е причината за катастрофата в дефилето.  

Откриха 3 трупа в апартамент във Варна, разследват убийство (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.