По думите му истината в спора между България и Македония е трудна за онагледяване

"Подкрепям проф. Герджиков за кандидат-президент. Той е интелигент, учен - човек със световен, а не регионален и злобно-изобретателен говор. Аз самият съм отказвал многократно, върховете, което си представям са само в хартията или в компютъра". Това заяви в "Денят на живо" бившият ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев.

Според него сплотяване е каузата на Герджиков и той знае прекрасно, че където няма разбиране, че нещо е възможно, трудно може да се постигне хармония.

"Целта ни не бива да е оцеляване, а стремеж към по-добро. Усещането е като че ли съдбата не е зависи от човека, трябва да се вградиш нещо, за да твое, нищо не идва като подарък. Сякаш нямаме политическа кауза", сподели професорът.

Той коментира и казуса с Македония.

"Няма от какво да се отказва България, поведението ни е довело до това много от нещата да се разглеждат в Европа като национален егоизъм или желание да постигнем нещо, което го няма. В някои отношения сами сме си виновни", каза проф. Биолчев. 

Проф. Герджиков: Аз не съм кандидатът на ГЕРБ

По думите му истината в спора между България и Македония е трудна за онагледяване

"Винаги ми е било неудобно от желанието да търсим величие на нацията си, при положение, че историята ни е написана от Византия", смята той. 

Проф. Биолчев подготвя сценарий с име "Чумата". А сред хобитата му е да строи къщички. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.