Очаква ли ни шок с цените на отоплението и на храните през зимата?

„Цените на това зависят от начина ни на гласуване. Ако гласуваме рационално, ще изберем министри и депутати, които ще намерят бързо решение на тази енергийна криза. Проблемът все пак не е вътрешен, а е в цяла Европа”. Това заяви бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски в студиото на „Здравей, България”.

Според него, ако има „сръчен министър”, е възможно да се направи така, че цените у нас да бъдат облекчени.

„Важните въпроси за нас са дали имаме достатъчно капацитет, в какво състояние са мощностите ни и какво можем да покрием с тях. Тези въпроси обаче не се обсъждат”, заяви Севлиевски.

„Проектът за "Белене" е направен преди 15 години. Идеята беше да се реализира проект с участието на Русия, Европа и САЩ. Ако сега имахме два реактора, щеше да е по-добре при всички положения”, добавя той.

„Трябва ясно да си дадем сметка къде живеем. Процентът на ваксинация е нисък, защото не сме положили усилия. Това ще е годината на забитите ковчези”. Така Севлиевски коментира здравната криза у нас.

Целия разговор гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.