От Сдружението на заведенията обвиняват властите в лъжа и искат оставки

Остра реакция срещу мерките от страна на ресторантьорския бранш, които обещават бунт и бойкот. В позиция до медиите от Сдружението на заведенията се обръщат към здравния министър, премиера и главния държавен здравен инспектор като ги обвиняват в лъжа. От бранша твърдят, че въвеждането на „зелен сертификат” по този начин не е съгласувано с тях. И още - настояват за оставки.

Публикуваха заповедта за новите здравни мерки

От сектора обявяват"тотален бойкот на заповедта, докато тя не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България".

 „100% не приемаме заповедта, не приемаме, че тя не се отнася за всички български граждани , най-вече за държавната и общинската администрация. Никой няма топки явно от тези хора, така излиза, защото те го правят половинчато отново, единствено и само върху гърба на едни и същи браншове”, смята Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията.

От четвъртък: Всички дейности на закрито - само срещу "зелен" сертификат 

Според него заведенията няма как да съществуват

„По-добре да ни затворят, да ни компенсират и да не работим, отколкото да работим в тези условия. Най-вероятно във всички градове на България ще има отново протести, които ще започнат тези дни”, добави Коларов.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.