„2,7 милиона от тях са поставените дози", добави той

„Имаме доставени до момента близо 7 милиона доза ваксини, като 2,7 милиона са поставените дози". Това заяви изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.

Опашка за COVID тестове се изви пред "Пирогов"

„В страната има достатъчно налични ваксини и от четирите разрешени у нас. Има достатъчно количества и от еднодозовата на Janssen. От нея има налични в страната в момента близо 200 хиляди дози, а днес се очакват още 190 хиляди дози", каза той по повод проявения вчера повишен интерес към нея.

„Ваксините се съхраняват много добре, а количествата, заявени за еднодозовата ваксина, са общо 2 милиона, като те ще дойдат до края на годината”, поясни още Кирилов. И добави: „Чакат се още и от другите РНК ваксини. Ще има възможност да бъдем гъвкави с оглед на ситуацията”.

„Хората с първа доза AstraZeneca могат да завършат ваксинационния си цикъл с РНК-ваксина и те да получат сертификат”, поясни още Кирилов.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР