Утре изнесен кабинет ще работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа

Днес са поставени 1294 ваксини в общинските пунктове за имунизация срещу COVID-19, съобщиха от Столичната община.

За двата почивни дни са поставени 2658 ваксини в общинските зелени коридори. Това е с 1472 повече в сравнение с миналия уикенд, когато бяха поставени 1186 ваксини, се посочва в съобщението.

Направените имунизации в общинските изнесени пунктове само през съботните и неделните дни до този момент са общо 28 272.

В делничните дни ваксини могат да се направят в две метростанции - на "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и СУ "Кл. Охридски", както и в седем ДКЦ-та - 8-мо, 11-то, 12-то, 13-то, 18-то, 20-то, 24-то.

„Пирогов” удължи работното време на Имунизационния център

В ДКЦ-тата е необходимо желаещите предварително да се запишат. Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да се намери ТУК. 

Утре изнесен кабинет ще работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа.
Продължава и инициативата на Столичната община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на СО е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да посочат, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекцията "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" на Столичната община.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА