Любомир Яков изпрати втори мейл срещу бившия председател на парламента

Софийският районен съд реши да остави за постоянно в ареста мъжа, заплашвал Ива Митева. Любомир Яков беше задържан отново, защото изпратил втори имейл срещу бившия председател на парламента. Заплаха този път е имало и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Задържаха отново мъжа, заплашвал Ива Митева

По-рано този месец Яков беше осъден на 3 години пробация и общественополезен труд за предишните заплахи. Въпреки това преди дни той отново изпраща съобщение, в което се заканва, че ще убие Ива Митева. Заплашва и Бойко Борисов. Пред съда Любомир Яков обясни, че има алкохолна зависимост. Пише съобщенията, когато е пил, и има нужда от лечение. 

"Ще отправя искане към прокурора да назначи съдебно-психиатрична експертиза, тъй като смятам, че има нужда лицето да бъде прегледано от специалист, който да установи неговата вменяемост", заяви служебният адвокат на мъжа - Гиргина Чилева.

 

Ако бъде назначена експертизата, тя вероятно няма да стане готова преди следващото заседание, насрочено за 4 ноември. Заради новите заплахи, съдът е разпитвал повторно Митева и Борисов. И двамата са заявили, че се притесняват за живота си.

"Естествено, човек се притеснява в такъв момент. Това, което е притеснително, че отново е от същото момче. Аз не виждам и не разбирам какъв е поводът", каза Митева. Според нея повторната заплаха е знак, че действията на Любомир Яков са инциирани от друг.

 

 

"Определено смятам, че това момче не действа само. Надявам се все пак този път наистина да стигнат до истинското лице, което стои зад това деяние", сподели още председателят на 46-ото Народно събрание.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.