Мария Йотова ни среща с Мая Томанова, която преподава в СМГ

Световната здравна организация отправи призив онлайн обучението да е крайна мярка за справяне със заболеваемостта, но у нас първо затворихме училищата. Все повече области преминават към обучение от вкъщи, търсят се начини най-малките да се върнат в клас.  До тогава обаче – всеки в различна стая и с неговите си онлайн занимания. Как се справят децата, виждате всеки ден, ако малко открехнете вратата на стаята му и подслушвате. А как се справят учителите?

СЗО: Да не се затварят училищата в Европа като мярка срещу COVID-19

Мария Йотова разказва за онлайн обучението, но този път от кухнята на учителката по физическо. Тя ни среща с госпожа Мая Томанова, която преподава в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Оказва се, че има деца, които спортуват само в часовете по Физ. култура и спорт. Затова госпожа Томанова държи учениците й да влизат в час, макар и онлайн. Тя споделя, че понякога дори и родителите спортуват с децата.

Какво сподели Мая Томанова пред Мария Йотова - гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.