Директорът на Народния театър смята, че трябва да възстановим духа си

Една лична история на сина на свещеника, който изигра ролята на цар Симеон Велики. Артистът, който се учеше от мълчанието на баща си. Една изповед за съвременния българин и истинските неща в живота. В "Офанзива" гостува директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"Ако искаме да променим или да възстановим живота си, трябва да възстановим не финансите и икономиката, а духа си. Всички процеси са обратими, ако възстановим него", заяви той.

По думите му това значи, че трябва да знаем какво ще прави новото правителство в сферата на духа. А именно културата и духа са фундаментът на едно общество.

Мариус Донкин за ролите и изборите (ВИДЕО)

"Народът много добре вижда какъв не бива да бъде, много добре разбира какъв трябва и какъв може да бъде, а не е. Дистанцирани сме защото няма сигурност, няма доверие помежду ни'', коментира Донкин.

Актьорът смята, че ако човек усети истинска обич, тогава сдобива кураж да се промени.

"Необходима ни е личност, която може да понесе отговорността от действията си и да преодолее личните си драми, за да води с отговорност държавата си", подчерта той.

Според него българите никога не търсят вината в себе си и така не се усъвършенстват.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.