Тя каза, че това е "новина", след като в миналото е присъствала на дебати с бебе и призова за преглед

Депутатка каза, че "трябва да е възможно политиката и родителството да се смесват", след като й беше казано, че не може да седи в Камарата на общините с тримесечния си син, съобщи Би Би Си.

Лейбъристката Стела Крийзи беше информирана, че е против правилата да доведе дете на дебат в Уестминстър Хол, след като направи това във вторник.

Тя каза, че това за нея е "новина", след като в миналото е присъствала на дебати с бебе и призова за преглед.

Камарата на общините заяви, че е "в комуникация" с Крийзи.

Крийзи каза пред Би Би Си, че редовно е водила сина си - когото кърми - и преди него дъщеря си, в залата на общините.

Но след като се появи със сина си в съседната зала Уестминстър във вторник, тя получи имейл от личния секретар до председателя на комисията по пътищата и средствата лейди Елинор Лейнг, в който се казва, че това не е в съответствие с наскоро публикуваните правила за „поведение и любезности“.

Депутатката от лейбъристите, която насърчава повече майки да влязат в политиката чрез кампания, наречена „Тази майка гласува“, сподели в Туитър имейла, който й беше изпратен, като написа: „Очевидно Парламентът е записал правило, което означава, че не мога да вземам добре възпитаното си, 3-месечно, спящо бебе, когато говоря в залата. Изглежда, че майките в майката на всички парламенти не трябва да се виждат или чуват...“

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА