В следващия кръг разградчани приемат "Арда"

Българският шампион Лудогорец победи гостуващия на "Хювефарма Арена" тим на ЦСКА с резултат 2:0 в дербито от 16-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения паднаха през втората част, когато Пиерос Сотириу откри от дузпа в 78-ата, а Мавис Чибота удвои и оформи крайния резултат в първата минута от добавеното време на мача, пише Gong.bg.

"Лудогорец" се разделя с Валдас Дамбраускас

Двете полувремена на двубоя предложиха различни емоции. През първата част най-чистата ситуация бе на сметката на гостите, но това бе и единственият по-интересен шанс за първите 45 минути. През второто полувреме интензивността на играта се вдигна и двата отбора се хвърлиха в атаки. "Червените" бяа на сантиметри от попадение, но стражът на домакините успя да спаси точно на голлинията. След това "Лудогорец" стигна до два безответни гола, с които си осигури успеха. 

По този начин "орлите" записаха втора поредна победа над столичани, след като през лятото го надигра с 4:0 за Суперкупата на България. Тимът на Станислав Генчев върви уверено на първа позиция с актив от 36 точки и има преднина от седем пред днешния си опонент, който е и  основният им претендент за титлата. "Лудогорец" обаче има два мача по-малко, докато ЦСКА е дори с три двубоя пасив. В следващия кръг разградчани приемат "Арда", докато "червените" домакинстват на "Локомотив" София в столично дерби. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.