Най-бързата бяла жена в света гостува на Лора Крумова в „На фокус”

Ивет Лалова – най-бързата бяла жена в света, гостува на Лора Крумова в „На фокус”. Пред водещата тя сподели тайната на всеки успял спортист – че трябва да си подготвен физически, но и психически.

Лалова: Стартът ми в Токио беше най-трудният, но и най-сладкият

„Не е лесно, но щом го правя толкова време, значи ми се отдава. Спринтът е като наркотик – много трудно се откъсваш от него”, призна Лалова.

„Много късно открих колко е важно спортистът да бъде подготвен психически. Затова скоро ще бъда ментален ментор на спортисти – човек, който дава съвети и напътствия на млади спортисти. Правя го, защото искам да предам нататък това, което знам”, сподели атлет номер едно на България.

Ивет Лалова призна, че по празниците внимава как празнува - обикновено го прави със съзнанието, че на следващия ден трябва да е напълно подготвена за тренировка.

Кои са най-големите български успехи на Олимпийските игри

На въпрос дали би приела да заеме министерски пост, лекоатлетката отговори, че по-скоро не обмисля такава възможност. По думите ѝ, тя може да бъде полезна на българския спорт по много други начини, но не скри, че редовно гласува.

„Напоследък гласувам, защото осъзнавам, че това е много важно и че трябва да бъдем част от това, което искаме да се случи в България”, допълни Ивет Лалова в студиото на NOVA.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Калина Петкова