Събраните средства ще бъдат използвани за ремонт на залата

Клубът по художествена гимнастика "Левски Триадица" закри годината с коледно тържество, което бе съчетано и с благотворителен базар. В него всички присъстващи можеха да закупят някои от личните спортни вещи на Боряна Калейн и на олимпийските шампионки от ансамбъла Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, както и на редица шампионки на клуба.

Събраните средства от благотворителния базар ще бъдат използвани за подобряване условията за тренировки в залата на "Левски Триадица". За ремонта на съоръжението са нужни 360 000 лева. 

Залата е построена през 1983 година и е своеобразен подарък от даржавата на Нешка Робева в качеството ѝ на старши треньор на националния отбор за една от световните титли, спечелени от момичетата.

От осем години има изготвен проект за модернизация, който е одобрен от Минестерството на младежта и спорта, но до момента няма отпуснати средства.

В момента залата се ползва от над 200 гимнастички. 

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева беше официален гост на събитието и призова всички, които имат възможност, да помогнат.

Спектакълът "Сън" - дело на нова и иновативна продуцентска къща

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.