При инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са огромни

Днес ще се направи обстоен оглед на къщата в Белица, която вчера беше частично разрушена, след като ремарке на тежкотоварен камион се заби в нея. При инцидента няма пострадали хора, но материалните щети са огромни. Засега не е ясна причината за катастрофата, като водещите версии са превишена скорост или техническа неизправност. Камионът се е прибирал от гората, когато, навлизайки в Белица, се е забил в къщата. Вътре по това време не е имало никой.

От фирмата, която е собственик на превозното средство, са обещали да поемат всички разходи по спешния ремонт.

Ремарке на камион се заби в къща в Белица (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Направили сме организация още днес да има временно укрепване на къщата с цел да се предотвратят бъдещи неприятни инциденти. Успоредно с това ще се направи и обследване на конструкцията и ще се предприемат действия. Напълно съдействаме на потърпевшата, която живее в къщата”, заяви Мария Марценкова от Община Блица.

„Това е една от най-главите пътни артерии на града и е доста натоварена. Компетентните органи ще преценят как се е случил инцидентът”, добави тя.

В къщата живее пенсионерка, която в момента е отседнала при свои близки. „Шофьорът на камиона беше изплашен. Дойде да се извини. Каза, че ще поемат щетите”, каза тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.