По неофициална информация МВР разследва изграждането на Рибарското пристанище

Три и половина часа продължи проверката на Икономическа полиция в Община Поморие, информира БНР. Полицейските служители излязоха от общината с папки с документи.

Припомняме, че службите на реда влязоха в сградата на Община Поморие в днес сутринта. По неофициална информация акцията на МВР е свързана със средствата, гласувани от Общинския съвет за изграждането на Рибарското пристанище в морския град. Имало данни, че са надписани разходи за милиони евро, без да е извършена каквато и да било дейност. Също по неофициална информация по случая са разпитани двама души. Иззети са и документи. 

„Няма съмнения за злоупотреби - има си компетентни органи, които ще кажат всичко наред ли е. Обяснението ми е, че в общините на ГЕРБ се правят проверки, но прокуратурата има последната дума”, категоричен беше Адам адамов, който е председател на Общински съвет Поморие.

От Община Поморие излязоха с официална позиция, в която потвърдиха, че става въпрос за изграждането и реконструкцията на втория етап от Рибарското пристанище. Но казват, че общинатата подлежи на постоянни проверки, че ще окажат съдействие на разследващите и нямат никакви съмнения за законността на действията си. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.