Пред камерата на NOVA застана един от потърпевшите

Полицаи твърдят, че шефът на районното полицейско управление в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев, е разпореждал на подчинените си да фабрикуват и подменят доказателства срещу заподозрени с цел да повиши статистиката за разкриваемост на престъпленията и резултатите от работата на ръководеното от него управление. Това разкриха пред NOVA униформени, заставяни да участват в порочната практика. Те споделиха и за други  нередности, извършвани по заповед на началника им.

Държавна кола за лични нужди: Полицейски шеф ходи на работа със служебно гориво? (ВИДЕО)

Преди три седмици ви показахме как Кръстев, който живее в София, всеки ден ходи с полицейския джип на работа до Годеч и обратно, изминавайки със служебен бензин разстоянието от 100 км. Така харчи 200 литра бензин на месец за лични нужди, докато патрулите са с постоянен недостиг на гориво, оплакаха се пред екипа на NOVA полицаи от Районното управление в Годеч.  Сами се уверихме в това. Проследихме го в шест различни дни. На седмия  - вече с голямата камера и микрофон.

Вечерта след интервюто за пръв път служебният полицейски джип остана и нощува пред районното, а началникът започна да пътува с личната си кола. От МВР започнаха проверка, а Кръстев излезе в болничен и не отговаря на телефона си. След излъчването на репортажа, екипът ни потърсиха десетки служители на Районното, които разкриха други, далеч по-скандални действия на началника си. Един от тях застана пред камерата ни. Какво разказа той – гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.