Пътят е препречен с масивни бетонни прегради

Собственици на коли осъмнаха с блокирани автомобили и без никаква възможност да напуснат задблоково пространство. Единственият достъп до гаражите и паркоместата на потърпевшите е препречен с масивни бетонни прегради. До пълната блокада се стигнало след спор за правата върху имот.

„Собствениците на земята са направили мотивирано предложение до общината, което ние обжалвахме. Един господин се представи за инвеститор вчера дойде и сложи бетонните блокове, които спират достъпа до входа и гаражите”, обясни засегната от казуса.

Роза Коева, собственик на имота, каза, че той е частен от 1930 г. „Няма как статутът да се е променил, тъй като сградата е построена със суперфиция. Това означава, че ние не сме продали нито един сантиметър земя. И всяка претенция за съсобственост е безпочвена”, добави тя.

Зам.-кметът на Район „Витоша” Кънчо Кънев смята, че казусът е сложен. „От документите, които съм видял, този имот излиза частен в Кадастъра”, уточни той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.