"Всеки интелигентен и любопитен към света човек се развива", категоричен е творецът

"Смехът е солта на живота. Както човекът не може да живее без сол, така не може и без смях. Въпросът е в дозата", това каза в рубриката "Предизвиквам те..." на "Социална мрежа" писателят, сценарист, драматург, режисьор Иво Сиромахов.

Такива бяха думите му, след като отвори кутията с изнанади и намери солница и пирон, за който отбеляза, че служи да се закове нещо на стената, което да не се забрави, и това е да не забравяме да се усмихваме.

На 15 февруари се очаква премиерата на постановката "Игра за двама", пиеса, на която авторът разкри малко от сюжета. Основно в нея се засягат взаимоотношенията между мъжа и жената.

Премиерата е в "Сълза и смях", следват гастроли в Бургас, Варна, Пловдив, Лондон...

Иво Сиромахов разкри, че чрез писането си, през ироничния си поглед, иска да покажа как изглежда света около нас, българската действителността, без да поучава или да дава акъл.

"Писането , както и всяко изкуство, изисква майсторство, то се гради с време. Когато човек навлезе в някаква дейност, когато обича това, което върши, времето вече няма значение. Тогава се изпитва удоволствие. Такова удоволствие би трябвало да изпитват и читателите", каза още творецът.

Според Иво Сиромахов не е много правилно да се казва на човек да бъде себе си, защото той трябва да се стреми да бъде повече от това.

"Всеки интелигентен и любопитен към света човек се развива", категоричен е той.

Целия разговор вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.