Сигналът за престъплението е подаден около 13:30 ч.

Часове наред цялото село остана под полицейска блокада. Нападателят, маскиран с черна качулка и с пистолет в ръка, нахлул в пощенската станция около 13.30.

„Вътре е била сама, а в предверието е имало две жени, които са чакали за пенсии. И той влиза. Един изстрел е направил” разказва Василка Жилова.

 След това се насочил към гишето.

„Взима 3 хиляди лева и спокойно си излиза. Служителката беше в такъв шок, че нищо не можа да ми обясни”, обяснява за случилото се Жилова.

Според местните жители обирът е бил планиран, защото се случва в ден, когато пощенският  клон е зареден с голяма сума пари. Втората служителка в пощенския клон по това време не е била в сградата.

„Бях на разносна дейност из селото. Разбрах за колежката.  Много съм изплашена и аз”, разказвя тя.

Грабеж на бензиностанция в София

Необезпокоявано крадецът напуснал пощата. И тръгнал да бяга по запустяла алея, която води към парка. Там изхвърлил якето си. Час по-късно след щателно претърсване край реката на село Катуница, полицията открила пистолета. Твърди, че той не е боен и не е използван. Предстои експертиза за установяването на вида му.  Хората в селото са в шок.

Иззети са записите от охранителните камери. Полицията издирва нападателя. От Български пощи съобщиха, че открадната сума е била застрахована. Хората ще получат пенсиите си най-рано утре следобед или следващия ден.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.