Тази сутрин той и Камен Златков се прибраха от Пекин

Трябва ни още малко увереност и нещата ще се получат. Това сподели родният скиор Алберт Попов при завръщането си от Зимните олимпийски игри в Пекин. Тази сутрин той и Камен Златков се прибраха от китайската столица, където Попов записа 9-о и 17-о време съответно в слалома и гигантския слалом, докато Златков кара силно в първия манш на слалома и даде 20-о време, преди да не успее да завърши във второто каране.

Скиорът Алберт Попов за историческия успех в Пекин

„Много сме доволни и щастливи, като го преспахме, оценяваме резултата. Имаше и малко яд, въпреки всичко целият екип сме много доволни. Радвам се, че показвам една стабилност и си позволявам да атакувам така, както искам. Има го и съм си казал, че някъде ще го върна. Последните стартове от Световната купа също го имаше. Радвам се, че съм здрав и в добра форма и ще се надявам на по-високи класирания. Пистата беше доста специфична, равна, накрая имаше доста стръмно. Най-трудното на тази Олимпиада беше теренът, видяхме, че и Шифрин не успя да се справи с материала. Затова отидохме и по-рано, с Камен пристигнахме по-рано, показахме добри спускания“, бяха първите думи на Попов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов