Тенисистът каза още, че е много развълнуван да се завърне за турнир, който до момента е печелил 5 пъти - в Дубай

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще направи очаквано завръщане утре следобед,  когато трябва да започне участието си в турнира в Дубай срещу италианеца Лоренцо Музети. "На който и турнир да ми разрешат да играя, ще вляза в страната и ще играя. Наистина не мога да избирам. Ще видя къде мога да отида и да играя", сподели той за решението си да не се ваксинира заради личното си право на избор. Властите в Дубай не изискват от чужденците да са ваксинирани срещу COVID-19.

"Не беше трудно за мен да хвана отново ракетата и да практикувам спорта, който обичам", каза Джокович на пресконференцията си пред репортерите. "Аз съм толкова готов, който мога да бъда в този момент", добави сърбинът. Организаторите на турнира обаче отказаха достъп на голяма част от репортерите и фотографите до пресконференцията на Джокович, без да дадат обяснение за това. 

Джокович ще играе на турнира в Рим и без ваксинация (СНИМКИ)

"Имаше много емоции, след като се върнах от Австралия", призна тенисистът. "Беше странно. Бях разочарован и тъжен от начина,  по който се случиха нещата и напуснах страната", каза още той.

Новак Джокович каза още, че е много развълнуван да се върне да играе в турнир, който до момента е печелил 5 пъти.

"След като съм имах хубави спомени тук и титли, разбира се, това прави връзката ми с мястото още по-специална", каза сърбинът, който призна, че играчите са го посрещнали топло за разлика от Австралия. "Ще играя на този турнир и ще видя как ще продължим нататък", завърши Джокович.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА