Сигналът е заради одитен доклад, който оценява провеждането на обществените поръчки в Агенция по заетостта

В Софийска градска прокуратура (СГП) е постъпил сигнал от министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков. Сигналът е заради одитен доклад, който оценява провеждането на обществените поръчки  в Агенция по заетостта, свързани с разходване на средства от Европейския съюз и националния бюджет на Република България. Европейската прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция също са получили сигнала, към който са приложени два одитни доклада. 

Близо 1000 украински граждани са започнали работа у нас

В тях се посочва, че при извършване на проверки на място на процеса по възлагане на обществени поръчки и изпълнение на сключените договори одиторският екип открил нередности при няколко случая -  индикатор на измама по смисъл на Закона за вътрешния одит в публичния сектор и Наредба за определяне на процедурите за администриране на нередности по фондове, инструменти и програми, съфинансирани от Европейския Съюз.

Разпоредена е проверка, възложена на Главна дирекция „Национална полиция“, при която ще се установи има ли неправомерно провеждане на поръчки и неизпълнение на договори от страна на Агенция по заетостта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, финансирана от Европейския социален фонд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.