Причина за нападението станала забележка към пътничка

Шофьор на автобус от градския транспорт в Пловдив и кондуктор бяха жестоко пребити. Нападението е извършено на последната спирка по линия номер 7 в кв. „Беломорски”.

Всичко започнало, след като водачът направил забележка на пътничка, че говори високо по телефона. В отговор жената започнала да отправя заплахи. 

Малко по-късно автобусът стига до последната спирка. Там чака същата жена, но вече придружена от мъж. Той се качва в рейса и напада кондуктора и шофьора.

Двамата са настанени в болница с различни наранявания. По-тежко е състоянието на кондуктора.

„Съпругът ми е силно стресиран, притеснен, с високо кръвно и кръвна захар. Притеснени и унизени са и двамата. Съпругът ми е на 65 г., а кондукторът - на около 70. Биячът пък е 30-40-годишен, а пътничката - на около 30”, заяви пред NOVA Лида Минкова, съпруга на шофьора.

„След нападението съпругът ми звъннал, за да извика някой да прибере автобуса. Никой не му вдига. Тогава сам, с разбитата глава, прибира автобуса в гаража. След това отива в Първо районно да дава показания. Оттам също не му е извикана линейка. Така той се прибра сам с автомобила си у дома. Тръгнах с таксита да го водя по доктори”, разказа още Минкова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.