Това обяви Мирослав Иванов от „Продължаваме Промяната”

„Премиерът Петков не е затворил вратата си за превозвачите. Напротив – той ги е поканил на диалог, но се надявам този път те да изпратят представители, които наистина желаят да чуят какво има да им каже правителството, а не да налагат едностранни условия”. Така Мирослав Иванов коментира скандала между представители на превозвачите и министър-председателя.

Недоволството на бранша е свързано и с по-сериозния контрол, който държавата вече налага. Това написа в профила си във Facebook транспортният министър Николай Събев. Въпреки обявената блокада за 18 май, управляващите няма да допуснат прекъсване на превозите. И призоваха за търпение.

„Търсим газ от няколко различни места. На първо място ще потекат по-големи количества от азерския газ”. Това обяви зам.-председателят на Народното събрание от „Продължаваме Промяната”.

На въпроса дали цените на горивата у нас ще надскочат 4 лв. за литър, Иванов отговори, че не очаква такава тенденция.

Минчев за военната помощ: Приехме решение, около което всички в коалицията да се обединят

„Цените в България са доста по-ниски от тези в Европейския съюз. Към днешна дата не се очаква увеличение на цените на петрола, поне такова драстично, каквото се чува от някои анализатори – 20-30%. Такова се очаква ако се включим в ембаргото на петрола и петролните продукти, които идват от Русия”, уточни зам.-председателят на НС и напомни, че ако ЕС не ни позволи изключение, България ще наложи вето на ембаргото.

„Имаме извънредна ситуация и тя изисква някакво време. Към днешна дата нямаме индикации, че цената на тока ще е по-висока, или че няма да има газ за българските потребители”, увери Иванов. Той коментира и въпроса дали управляващата коалиция у нас е стабилна.

„Има непрекъснат диалог на ниво коалиционни партньори. Има диалог и извън Народното събрание, на най-високо политическо ниво, и в самото НС”, категоричен беше заместник-председателят на институцията. Той допълни, че „за съжаление, коалицията стана жертва на много непредвидени обстоятелства, които по-ясно показаха разграничителните линии между четирите формации”. 

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.