„Преговорите с тях продължават”, каза той

Дни преди серията протести в София, сред които и недоволството на превозвачите, преговорите между тях и министъра на транспорта продължават. Това коментира Николай Събев в Русе. Министърът на транспорта беше категоричен, че има мерки, с които правителството ще отговори на исканията на бранша. Той заяви, че срещите му с превозвачите не са спирали. 

„Министерството на финансите ще излезе следващата седмица със антиинфлационен пакет, който ще бъде обсъждан от заинтересованите страни. Той има за цел да стабилизира цените, така че да бъдат лесно прогнозируеми от страна на бизнеса и гражданите. Ще има мерки, нека да ги видят - според мен ще са доволни”, каза той.

Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русе, обяви още министърът на транспорта и съобщенията. „Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, посочи той.  

„Има достатъчно сигнали, които са подадени от „Боец”. Във връзка с публикациите на „Юнион Ивкони” помолих да излезе днес съобщение от Министерството на транспорта и съобщенията, в което ще са описани сигналите на „Боец” и ще имаме информация, че работим по тях. Няма нищо случайно, ние работим по тези и други сигнали”, заяви още Събев.

По-късно от транспортното министерство съобщиха, че е в ход проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на "Юнион Ивкони". „Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“, отбелязват от Министерството на транспорта и съобщенията.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.