Това се случи точно седмица след като бяха поставени

Демонтираха железните решетки в Народното събрание. Това се случи точно седмица след като бяха поставени. Темата нажежи страстите в парламента и за пореден път опозицията атакува властта.

Междувременно стана ясно, че загражденията са поставени след искане на НСО, като разрешение затова е дал главният секретар на парламента. Цената на железните решетки е 34 000 лева, а преди 2 дни от Министерството на културата направиха спешна проверка - има ли нерегламентирана намеса по сградата на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение. Инспекцията установи нарушение. Има и наложена глоба на парламента.

„Вчера получихме принудителната административна мярка, която ни наложи Министерството на културата с предписание да демонтираме вратите. В понеделник те вече ще бъдат един лош спомен”, каза председателят на НС Никола Минчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.