По думите му работната група на МРРБ и МФ не е свършила нищо

"Искаме НС да обезпечи средствата за доплащане - около 1,7 млрд. лева. Не спорим кога ще ги получим, може и да е след 30 юни, само искаме да ги видим разписани. Не искаме нови пари, а преразпределение на бюджета. Ако това не се случи вероятно ще има протести пред НС". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Стефан Чайков, председател на браншова камара "Пътища".

По думите му работната група на МРРБ и МФ не е свършила нищо. "Трябваше да прегледат всички договори и да ни се платят останалите 50% или да не ни се плати. Трябваше и да се довършат започнатите ремонти за още 650 млн. Има и още 1,2 млрд. за започнати обекти, които НС разпореди да бъдат довършени и разплатени. Докладът на междуведомствената комисия може да бъде обект на спорове и дори може да стигнем до съд", признава той. 

Ананиев: Има надплащане на пътните фирми за 3,1 млрд. лева

Според него чрез допълнителни споразумения да се възлагат нови ремонти по републиканската пътна мрежа. "Това, което АПИ е възложило от текущия си бюджет и възлиза на около 300 млн. лева, ще бъде довършено", увери Чайков. И допълни, че твърдението, че 75% от възложените задания са за основни ремонти, не са верни.  

"Спекулация е, че една дейност в рамките на пътен участък е тълкувана от едни като пътно поддържане, а друг като основен ремонт. Нямаме средства за ремонти. Очакваме депутатите да се погрижат за живота и здравето на хората", смята Чайков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.