Според нея изказването на Явор Божанков е литературен анализ и не вълнува българските граждани

"За мен е изключително странно, че колегата Божанков е коментирал "странни гласувания", според него, предвид странната коалиция, в която БСП участва с "Демократична България.” Така депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова коментира в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS думите на колегата си от БСП в пленарна зала днес, че в четвъртък хората са видели как "Възраждане" гласува с ДПС. След тази реплика възникна напрежение и се стигна до физически контакт между депутати.

Депутати стигнаха до саморазправа в НС (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Изказването на Явор Божанков, който прави литературен анализ, не смятам, че вълнува българските граждани”, добави Михайлова.

Тя обясни, че когато има гласуване в НС, се очаква, че всяка парламентарна група би следвало да гласува така, както смята, че е правилно да се направи. "А не да се правят елементарни внушения кой с кого е събран," подчерта депутатът.

„Управлението на България е пагубно и не се занимава с българския национален интерес,” посочи Искра Михайлова като мотив за искането на вот на недоверие. Според нея е интересно и кой как ще гласува при Изборния кодекс.

Михайлова коментира и протеста пред парламента вчера.

„Ние не смятаме, че този протест беше в подкрепа на Никола Минчев. Ние смятаме, че беше целенасочен срещу „Възраждане, тъй като на огромна част от управляващата коалиция е ясно, че „Възраждане” е първа политическа сила в момента.”

Тя уточни, че към депутати от партията при излизане от протетсиращите са хвърчали левове, а не стотинки.  „На фона на това, че нашите пенсионери едва оцеляват, имахме протест от хора, които могат да си позволят да изхвърлят пари,” заключи депутатът.

Тя уточни и позицията на „Възраждане”, че всеки има право да изрази мнението си по начин, по който законът му позволява.

Още гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.