Лидерът на ИТН публикува открито писмо

Лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов публикува открито писмо във Facebook, насочено към Кирил Петков, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов. Тях той приканва да реализират управление с мотива, че ще разполагат със 182 депутати, заедно с отцепилите се от ИТН.

„С решението си за даване на зелена светлина на Северна Македония, вие ясно положихте основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция”, уточнява той.

Трифонов подчертава, че предстоят важни решения, свързани с управлението на България. „Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила изборите - „Продължаваме Промяната“. Това е прекрасна възможност да реализирате новосформираната коалиция”, казва той.

И допълва: „Ще имате огромно мнозинство. „Продължаваме промяната“, „ГЕРБ-СДС“, „ДПС“ и „Демократична България“, общо ще разполагате със 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от „Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство”.

Трифонов след гласуването за РСМ: М**ната им на достойнството и националното самочувствие

С необходимия брой депутати в парламента Трифонов заявява: „Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи”, посочва той. Като уточнява: „Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе”.

„Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес. Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията. Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници. Желая Ви успех!”, завършва той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Георги Генов