Аз съм "за" всяка мярка по намаляване на данъци и акцизи, заяви за "Денят на живо" икономистът

"Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната система и бизнесът да не приключи. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме вече парите. Аз съм "за" всяка мярка по намаляване на данъци и акцизи. Фокусът трябва да е върху спасяване на бизнеса, който да ни извлачи като локомотив". Това заяви за "Денят на живо" икономистът Кузман Илиев.

Той смята, че част от парите трябва да отидат в енергийната система. "След като сме стигнали до актуализацията трябва да кажем, че за да има сериозни постъпления в социалните системи, следва да има предприемачи и бизнес, които съществуват", подчерта Илиев.  

Икономист: От 2 до 5 години ще са необходими за преодоляване на руската зависимост

По думите му предприемачите поддържат доходите и съществуването на социалните системи. "Трябва да се приеме решение на различните играчи. Част от средствата за бизнеса трябва да се насочи към Фонда за енергийна сигурност.  Иначе шокът ще е фундаментален и бизнесът ще фалира", посочи той. И допълни, че при гласуването на бюджета трябва да бъде преглътнато егото и да се действа в посока бизнесът да поеме глътка въздух.

Според него частните инвестиции са в будна кома.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.