Единият е спрян от движение, като са му свалени регистрационните табели

Съвместна проверка на екипи на Пътна полиция, Икономическа полиция, ИА „Автомобилна администрация“ и НАП в София. Тя е била за извършване на системен нерегламентиран превоз на пътници.

Проверени са два автомобила. По първоначална информация те са извършвали превоз по маршрута София-Перник, като началната спирка е била в района на Руски паметник в столицата. Събирали най-често познати на цената на редовния билет до Перник.

Снимка: МТС

Единият автомобил е спрян от движение, като са му свалени регистрационните табели. Документите на превозното средство и на водача са иззети. Съставен е акт на шофьора. Работата по доказване на съпричастността на другия автомобил  продължава, изясняват се всички обстоятелства около случая.

Инспекторите ще продължат да следят за спазването на законовите разпоредби и извършването на нерегламентиран превоз на пътници в цялата страна, уверяват от МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова
Източник: МВР