В следващия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Денис Шаповалов - Алекс де Минор

Най-добрият ни български тенисист Григор Димитров е във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал. Хасковлията успя да се справи със съпротивата на пълния дебютант в ATP Алекси Галарно от Канада и го победи с 2:0 (6:4, 7:5) сета в мач от първия кръг на надпреварата за 1 час и 38 минути игра, съобщава Gong.bg

Българинът показа класа, въпреки че трябваше да премине през доста тежки моменти във втория сет. Той взе първата част със само един пробив срещу световния №237, но като цяло диктуваше темпото. В началото на втория сет обаче Григор допусна спад в играта си и позволи на канадеца да го пробие. Димитров обаче не се предаде и съумя да се върне в мача в последния възможен момент, а след това на свой ред взе подаването на съпреника си и успешно затвори мача. 

Гришо записа десет аса, като не допусна нито една двойна грешка, за разлика от Галарно, който се отчете с шест такива неточности. По този начин в следващия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Денис Шаповалов (Канада) - Алекс де Минор (Австралия).   

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.