Те бяха транспортирани с хеликоптери към Сърбия

Двете най-тежко пострадали деца, които бяха на лечение в "Пирогов" след катастрофата на „Тракия”, са в по-добро състояние. „Не мога да кажа, че те са напълно оздравели, но не са и в критично състояние. Говорих с екипите на „Пирогов”, които се грижиха за тях и те ме убедиха, че децата могат да бъдат транспортирани към Белград”. Това заяви на брифинг здравният министър д-р Асен Меджидиев. 

Лекарят, помогнал при катастрофата с автобус: Гледката на деца, целите в кръв, е шокираща

Двете деца бяха транспортирани до Сърбия в четвъртък с хеликоптери. Полетът е кратък - около час, посочи здравният министър. В университетската болница в Стара Загора остават още три деца, които бяха по-леко пострадали.  "Евентуално в петък те също ще бъдат приведени на сръбска територия", уточни Меджидиев. 

ОЧЕВИДЕЦ НА ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА НА "ТРАКИЯ": За първи път изпитвам такъв ужас

По думите му не е имало натиск от сръбска страна децата да бъдат приведени в Сърбия веднага след инцидента. "Изключителна коректност и готовност от тяхна страна да окажат съдействие. Министърът на здравеопазването на Сърбия каза, че когато нашите екипи преценят, тогава децата ще бъдат изпратени на тяхна територия", подчерта здравният министър. 

Жена, пътувала в автобуса, с разказ за минутите преди катастрофата на „Тракия” (ВИДЕО)

Възрастните в старозагорската болница също са в добро здравословно състояние. "Може би човекът с ампутирания крак ще бъде задържан по-дълго, тъй като има необходимост от смяна на превръзките, за да не се инфектира раната", заяви Меджидиев. 

Как се стигна до инцидента на АМ "Тракия", при който пострадаха 14 души (ОБЗОР)

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.