Вижте кадри от първата му тренировка на българска земя преди голямата надпревара

Григор Димитров вече е на родна земя! Голямата българска звезда на световния тенис тренира в София за участието си на Sofia Open 2022! Седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в "Арена Армеец" е от 25 септември до 2 октомври!

Любимецът на българските фенове не крие вълнението си, че ще играе пред българска публика. "Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент", каза Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на турнира.

Най-добрият български тенисист в историята е шампион в София през 2017 година.

"2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила", сподели Димитров.

Целта, която тенисистът поставя пред себе си е титла от надпреварата. “По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам - защо не да го направя още веднъж... Да, вълнувам се", каза още Григор в интервюто си за Sofia Open.

Билетите за седмото издание на тенис турнира в София са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Шоуто на Sofia Open 2022 е гарантирано!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.