Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°

Днес облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече места и по-интензивни - следобед и вечерта. Ще има и гръмотевици.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, в София - около 12. Жълт код е обявен в 10 области на Западна и Северна България за интензивни валежи. Очакваните количества с дъжд са до 20-25 мм. Ще духа слаб, в Югоизточна България и на места северно от планините - умерен до силен юг-югозападен вятър. Пет области в Южна България са с жълт код за силен вятър, като поривите ще достигат до 22-24 м/сек.

Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, в София - около 22. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време.

Летни температури в първите дни на есента

В планините ще има значителна облачност и валежи, на повече места - в следобедните часове. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 16 градуса, а на 2000 метра - около 10.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Следобед и вечерта на места ще има превалявания. Ще духа умерен, по южното крайбрежие - временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода ще е от 16 до 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда валежи не се очакват, а температурите ще се повишат и ще бъдат между 24 и 27 градуса, за София - 24. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС