Те гостуват навръх Световния ден на поезията

Думите за тях са важни. Събира ги поезията, а впоследствие ги прави и приятели. Съвместната им книга "Абсурдни времена" е бестселър.

Според поетесата Маргарита Петкова съвпадението на Световния ден на поезията с деня на размисъл е хубаво. "Когато човек чете, винаги си личи хубавата поезия. Нека хората да пишат, отколкото да се бият.  Мълчанието на поетите е много страшно нещо, това се случва когато много точно премерват момента дали семето ще покълне в добри бразди. Всеки поет има различни инструменти. Никога не искам да замълча, не могат да ми затворят устата", сподели тя. И допълва, че любовта в изконния ѝ вид е все по-рядко явление.

За Добромир Банев поезията има най-точния смисъл за всичко. "Хората могат да отсеят в кое има качество и в кое не. Обикновено поетите имаме какво да кажем и имаме нуждата да го изказваме непрекъснато. Читателите обичат любовна поезия, тъй като не могат без любов, без нея няма смисъл тя ни движи напред. Хората се припознават в нашите стихотворения", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.